donderdag 11 maart 2010

110310: Moeizaam tegen Friezen

Persconferenties met Pete Miller zijn altijd onderhoudend. Gelukkig was hij al weer wat bijgekomen van zijn ongelofelijke uitval tegen één van de scheidsrechters. Speelden die drie heren een grote rol dan? Ja voor de zoveelste keer speelden ze een te grote rol waardoor de wedstrijd werd beïnvloed. Sam Jones miste weliswaar zijn driepunter op een cruciaal moment maar om dan een onsportieve fout te fluiten op het moment dat je weet dat Leeuwarden wel een fout moét maken is wat overdreven. En daar dan nog een technische over heen geven door nota bene een andere scheidsrechter dan diegene die het betrof… nee, niet nodig. Zo kreeg Leeuwarden vier vrije worpen tegen die keurig door Blue werden verzilverd.

Het was een rare wedstrijd. De eerste twee kwarten verloren we terecht. De pick en roll van Leeuwarden met de pointguard wisten we totaal niet goed te beantwoorden. Bovendien vielen de schoten niet (7,69% driepunters in de eerste helft) en speelde Leeuwarden goed, hard en intensief. Zoneverdediging heeft nooit de voorkeur maar deze zone van de Friezen was gewoon goed. Als dan de schoten aan onze kant niet vallen heb je een kans.. en die pakten ze.

Je zou het Aris eigenlijk wel gunnen. Maar eigenlijk ook weer niet. We staan nu op een streak van 10 gewonnen wedstrijd achter elkaar en die hadden we natuurlijk niet graag verloren door Leeuwarden. Maar moeilijk was het wel. Tactisch gezien was wat mij betreft de verdediging van Sam Jones het meest opvallend. In de eerste helft was hij met nadruk de leider van de Friezen en voelde hij te weinig druk om zich heen. In de tweede helft nam JD die taak over en meteen gebeurde er wat. Ik was graag begonnen met JD op die plek. Niet alleen omdat hij Sam dan het leven een stuk moeilijker had gemaakt maar ook omdat JD zich vervolgens ook intensiever met de aanval gaat bemoeien. Hij straalt dat ook uit. Zijn energie wordt groter en de succesfactor gaat meteen omhoog.

Ja, Aron schoot een heel belangrijke driepunter raak maar mijn toppers waren JD, J El en Bauscher. Alle drie speelden ze een hele goede wedstrijd en gingen gewoon door ook al vielen de ballen niet en dreigde er een raar virus in de ploeg te komen. Blue werd topscorer maar speelde erg wisselvallig. En Haryasz? One of those days.. laten we maar zeggen. Het zat niet mee maar hij zal wel moeten leren om zich daar over heen te zetten. Anders ga je tegen je zelf lopen ballen en daar heeft niemand wat aan. En Steve.. ouders op bezoek. Dat zal het wel zijn. We weten nog wat het met Bauscher deed. 0 uit 7, 1 rebound en 4 fouten. Geen familieleden meer op bezoek laten komen, da’s wel duidelijk. Nee hoor, grapje natuurlijk want we gunnen dat iedereen maar het effect is meestal niet zo positief.

Tot slot, Sam Jones. Ik heb gewoon een hekel aan die man. Hier kan ik dat gelukkig gewoon zeggen. Irritant continue om hulp van de scheidsrechters vragen en bovendien de Heer bedanken voor een rake bal. Gelukkig was hij naar de kapper geweest en zag het er tenminste allemaal redelijk normaal uit. Als hij dat drietje in de slotfase wel raak had gegooid was het nog een hele andere wedstrijd geworden. Maar zijn wijsvingers wisten blijkbaar hun doel niet te bereiken. Of, de Heer had zijn voorkeur bij 10 op een rij van Donar. Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat we de wedstrijd hebben gewonnen en daar gaat het allemaal om.

Ratels? Nee, van mij hoeft het niet. Rappers? Geen woord van verstaan. 3150 bezoekers een leuke avond gehad? Absoluut! Daar zien we vast een groot deel weer van terug.

1 opmerking:

  1. HJ, proficiat voor de 10e keer op rij alweer. Jammer van Sam Jones, ik koester hem graag in mijn gedachten als de slimme, snelle guard en de gedreven publiekslieveling van Den Bosch. Oud zeer wellicht in het hoge Noorden? En die wijsvingers in de lucht ... van mij mag ie ... liever dan middelvingers.

    BeantwoordenVerwijderen