zondag 7 maart 2010

070310: Programma voor 110310


We zijn goed bezig.

Na de wedstrijd van vandaag spelen we nog twee wedstrijden thuis en moeten er nog vijf uitduels gespeeld worden voordat de Play-offs gaan beginnen. Een mooi moment om nu even te kijken naar de bezoekersaantallen tot nu toe.

Als we de bekerwedstrijden even niet meetellen, 3 december en 23 februari, zijn er tot op heden dit seizoen gemiddeld 2802 bezoekers naar de thuiswedstrijden van GasTerra Flames gekomen. Een ongekend hoog aantal als je kijkt naar de hele basketbalcompetitie maar ook vergeleken met de andere zaalsporten. Dat is iets waar we enorm trots op mogen zijn. Bovendien is de kans bijzonder groot dat in de komende maanden dit gemiddelde aantal alleen nog maar hoger zal worden. De verloren wedstrijd tegen Den Bosch van 6 februari werd het best bezocht met 3970 bezoekers. Dat u het even weet, als er 4293 stoeltjes bezet zijn kunnen we spreken van een uitverkocht huis. Dat we dit seizoen nog minimaal één keer een uitverkocht huis zullen bereiken is eigenlijk wel een zekerheidje te noemen. Of dat in de reguliere competitie zal gebeuren is niet waarschijnlijk omdat de topper tegen Bergen op Zoom op dinsdag 30 maart zal worden gespeeld en statistisch is gebleken dat dinsdagen niet erg succesvol zijn voor wat betreft de bezoekersaantallen. Donderdag 22 april gaan de Play-offs beginnen en dat wordt natuurlijk een heel ander verhaal. Daar wil iedereen bij zijn want dan komen de wedstrijden waar het er echt om gaat. De kans is erg groot dat we als eerste de competitie zullen beëindigen waardoor het aantal thuiswedstrijden in de Play-offs maximaal zal zijn. Dat is meteen ook de enige prijs die we bereiken door als nummer één de competitie af te sluiten maar dat thuisvoordeel is voor ons zeker een bijzonder prettige bijkomstigheid.

Het kan ook anders. Afgelopen zaterdag speelden we de zoveelste uitwedstrijd in en tegen Zwolle en daar bleek maar weer dat de opkomst van publiek bij een basketbalwedstrijd erg kan verschillen. Er waren ongeveer 150 supporters uit Groningen meegekomen om Flames te ondersteunen en daarmee waren we in de meerderheid in de thuishal van Landstede. Het is te hopen dat Zwolle in de toekomst het toch weer voor elkaar krijgt om haar supporters naar de wedstrijden te krijgen want zo’n situatie als afgelopen zaterdag zal toch ook voor de spelers niet erg motiverend zijn.

Vorige week bleek ook dat wij als supporters in Groningen een reden kunnen zijn voor spelers om hun contract te verlengen. Matt Haryasz verlengde zijn contract met nog een seizoen en één van zijn redenen daarvoor was zijn binding met het publiek. Nou, we kunnen u allemaal dus feliciteren. Dat Matt ook volgend jaar hier in Martiniplaza te zien zal zijn mag absoluut als bijzonder goed nieuws worden beschouwd en u heeft daar dus duidelijk ook een rol in gespeeld. Diezelfde Matt was vorige week ook één van de spelers die samen met prijswinnaars Ton Evers en Tineke de Haan meedeed aan het ‘Dinner with the Stars’. Op de site van GasTerra Flames kunt u daar nog een uitgebreid verslag van lezen. Tijdens die gezellige avond in het News Cafe sprak Matt uitgebreid over het Groningse publiek en over het feit dat hij het hier enorm naar zijn zin heeft. Zo zei hij onder andere: ‘laatst die wedstrijd waarop ik met de bal vrij kwam op de driepuntslijn, de fans begonnen te roepen “shoot!”, geweldig toch zoiets. Zelfs de scheidsrechter kwam naar me toe om te vragen waarom ik niet schoot, hij had me er vier punten voor gegeven als ik raak had geschoten. Nee, daar zijn anderen beter in dan ik maar het feit dat de fans zo op mij reageren is geweldig’.

Vandaag spelen we de wedstrijd tegen de ploeg uit Friesland. Zoals u ongetwijfeld weet heeft Aris onlangs een spelerswissel moeten ondergaan. Door het wegvallen van Dean Oliver bij Den Bosch werd de guard van Leeuwarden Tristan Blackwood min of meer teruggehaald naar Eiffel omdat door de samenwerking tussen de twee clubs deze optie altijd een mogelijkheid is. Als vervanger voor Tristan speelt nu Sam Jones op de point bij de Friezen. Kent u hem nog? Hij is met name te herkennen aan de twee omhoog gerichte wijsvingers als hij tot een score weet te komen. Zullen we dat vandaag ook weer gaan beleven? Waarschijnlijk wel, sommige dingen veranderen tenslotte nooit. Laten we vanavond ook allemaal naar boven gaan wijzen bij elke score die wij als ploeg maken. Sam zal het vast wel weten te waarderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten