maandag 5 april 2010

050410: Winnen in 020

Zo, winnen in Amsterdam met drie belangrijke spelers geblesseerd op de bank. Daar kan je mee thuiskomen. Een keurige teamprestatie waarbij de hele ploeg wist wat er van ze werd verwacht en hoe ze moesten omgaan met deze nieuwe situatie. Dat geeft weer hoop voor de toekomst, niet alleen voor het team maar ook voor al die fans die Donar op de voet volgen.

Natuurlijk kregen we allemaal een knauw van de verloren bekerwedstrijd en van de vele blessures die ons momenteel overkomen. Helaas kunnen we er niks aan doen maar moeten ook wij leren omgaan met moeilijke momenten. Deze overwinning in en tegen Amsterdam mag dan best een prima prestatie worden genoemd mede omdat die Amsterdammers afgelopen zaterdag nog wisten te winnen in Leiden. Ook qua rebounds wonnen we de wedstrijd met overmacht en ook dat is een prestatie van formaat. Rebounden is de basis van het spel, inzet en karakter om de afgevallen ballen zo snel mogelijk weer te veroveren.

Het worden nog een paar spannende weken in basketballand. Dat wij in de eerste ronde van de Play-offs gaan spelen tegen Weert is nu al wel een feit maar verder is het allemaal nog even afwachten. Hoe gaat Den Bosch bijvoorbeeld om met de trainerswissel? Vooralsnog niet goed want de ploeg verloor vandaag van Nijmegen en de nieuwe coach Maarten van Gent constateerde dat het ’verdedigend zwak’ was. Hij wil de komende tijd twee keer per dag gaan trainen om in een ritme te komen. Het is de vraag of zijn spelers daar wel zo blij mee zijn maar dat is gelukkig niet onze zorg. Bergen op Zoom wist vandaag ook weer eens te winnen dus coach Braal kan even weer normaal ademhalen.

Volgens de berichten begint Jason D deze week weer met trainen dus langzaam maar zeker gaan we de goede kant weer op. ‘ ’t Het nog nooit, nog nooit zo donker west of het wer altied wel weer licht’, een vooruitziende blik van Ede Staal. Donar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten