zaterdag 24 april 2010

240410: Vandaag (zondag)

Een korte update. Gewonnen en in de halve finale gaan we nu de confrontatie aan met Leiden. Weert bleef tot en met het derde kwart goed bezig maar toen zakte het in elkaar. Conditioneel trokken ze het niet meer terwijl Donar gewoon bleef doen wat ze moesten doen. Robby was met stip de Man of the Match. Eigen scorers, het overzicht behoudend en de rol van Leider duidelijk op zich nemend. Bauscher viel weer op door zijn gedrevenheid. Zijn dunk was daar het duidelijke bewijs van. Haryasz moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Migraine bleek de oorzaak. Vervelend voor hem maar het resultaat van de wedstrijd zal hem ongetwijfeld snel doen herstellen.

Het was leuk en gezellig in Weert. De sfeer onder de Donar-supporters was prima zoals dat ook meestal wel het geval is.

Den Bosch had niet zo’n leuke avond. De vakantie is daar nu reeds begonnen en dat hadden velen aan het begin van dit seizoen niet verwacht. En dan als Bossche supporter terug uit Leeuwarden ook nog eens pech met de auto krijgen. De gifbeker moet duidelijk helemaal leeg worden gedronken. Maar het goede nieuws is: deze zondag wordt een prachtige dag! Even geen basketbal maar lekker naar buiten allemaal!


Vandaag (zaterdag)

Vandaag gaan we met een heerlijk zonnetje hoog in de lucht 288.8 kilometer naar het zuiden, de exacte afstand tussen de Grote Markt en de sporthal aan het Vrakkersveld in Weert. Een heeeuul eind rijden voor 4 keer 10 minuten basketbal kijken. Maar natuurlijk gaan we niet alleen daarvoor op een vrije zaterdag zo lang in een auto zitten. Donar is niet alleen een naam, het is ook beleving. Het zit in je bloed en het schept een band. Dan denk je niet aan kilometers maar aan sfeer, beleving, spanning en winnen.

Vandaag is ook een dag om via email een gesprekje te voeren met John Franken. Voor diegene die hem niet kennen, mijn held in optima forma. De guard van Donar die in 1982 het eerste landskampioen van de club naar Groningen wist te halen. Door hem ben ik het spel zo leuk gaan vinden. Door hem kocht iedereen de Adidas Top Ten Low basketbalschoenen want dat hoorde gewoon bij een basketballer. Door hem werd ook coach Marco van den Berg bezeten van deze sport en staat nu, 28 jaar later aan het hoofd van de club die het dit jaar zo goed doet.

Vandaag is de dag dat we 2-0 kunnen maken en rustig naar de halve finale toe kunnen leven. Niets is zeker maar de verwachtingen zijn rustgevend en bemoedigend. 24 april 2010, vandaag is een mooie dag.

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,

    Proficiat met de 1/2 finale plaats. Tja, het leven van een Eiffeltowers supporter is soms hard. Nog dank voor de telefonische ondersteuning vannacht bij de autopech. Vervelend dat gezeik met de auto ... al deed de nederlaag toch wel meer pijn. Over en sluiten ... barslechte 2e helft van het seizoen. Met als enige excuus dat we zonder de drie geblesseerden, die normaal starten, geen leider en onvoldoende routine op het veld hadden. Maar daarnaast was de beleving (emotie) nog steeds ver onder de maat ... en dat heeft MvG goed gezien. Maar hij kon het tij toch ook niet meer keren. Als hij echt op 'no cure no pay' basis heeft gewerkt dan hoop ik voor hem dat hij wel een riante onkostenvergoeding heeft bedongen.
    Aris is een leuke ploeg maar gaat geen potjes breken. Nou, toch nog maar een keer TOT IN DE FINALE ... ik kom zeker een potje in Martiniplaza kijken.
    Vandaag maar eens de balans van de afgelopen 5 jaar opgemaakt. 2 x landskampioen, 2 x verliezend finalist in Game 7 en 1 x in de 1/4 finale eruit. Ik teken ervoor als we het de komende jaren weer zo goed doen. Kijk, nou valt het ineens best weer mee voor een ET fan.
    Maar nu is het toch nog wel ff balen ...

    BeantwoordenVerwijderen