maandag 12 april 2010

120410: Spannende tijden

Mijn handen jeuken. Niet vaak is de behoefte om iemand digitaal aan te pakken zo groot als de laatste, pak ‘m beet, 24 uur. De zinnen zitten al helemaal klaar in het hoofd. Graag zou ik even helemaal los gaan om een bepaald persoon te zeggen of met getypte woorden te vertellen wat ik van hem vind. Maar gelukkig neemt het gezonde verstand het dan weer over en stelt vast dat negeren vaak beter is dan terugslaan. Voorlopig hou ik me maar in en laat het voor wat het is: een mening van een willekeurig persoon. Overigens, het betreft niemand uit de basketbalwereld, daar zijn namelijk nauwelijks van dit soort vervelende mensen.

Dit gezegd hebbende geeft nu weer de innerlijke rust om het over leukere en betere dingen te hebben. Moeten we nog even terugkomen op het Gala van afgelopen zondag? Ondertussen heb ik een paar mensen gesproken die wel naar Amsterdam waren afgereisd en unaniem waren ze van mening dat we niks gemist hebben. Het meest opvallend was natuurlijk de verkiezing van de MVP. In tegenstelling tot onze verwachting was het niet Haryasz maar Gibson van Leiden die deze prijs in de wacht sleepte. Vervolgens Kamervragen gaan stellen of een publiek debat gaan voeren over deze keuze? Nee, duidelijk niet de moeite waard. Wellicht heeft de bekerwinst van Leiden een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van deze winnaar en daar is ook wel weer iets voor te zeggen. De prijzen MVP en de coach van het jaar gaan naar Leiden en hoe langer ik er over nadenk, hoe meer vrede ik er mee heb.

Het vorige verhaal op deze blog heeft wel wat stof doen opwaaien, althans, de kijkcijfers lagen nog nooit zo hoog als gisteren en dat heeft waarschijnlijk te maken met de onzekere toekomstplannen van Rotterdam. Zelfs Maarten van Gent, die met regelmaat nog wel eens een bijdrage levert op het gastenboek van de Challengers, is nu toegevoegd als volger van Top of Holland.

Maar wie kent de echte feiten? Er gaan blijkbaar verhalen dat directeur Van Haga van Rotterdam zich wil gaan terugtrekken als sponsor waarmee de missie die de club dit jaar is begonnen dus nu al tot stilstand komt? Voor de plannen die Rotterdam aan het begin van deze competitie heeft opgestart zou dat natuurlijk een slechte ontwikkeling zijn maar wie weet komt er nog een aangename verrassing uit de hoge hoed. Ook hoorden we slechte berichten uit het Nijmeegse. De discotheek zet een punt achter de sponsoring dus men moet weer op zoek naar een andere gelddonor. Het is te hopen dat dit ze gaat lukken want ondanks het feit dat wij in de afgelopen jaren niet vaak in Nijmegen een wedstrijd wisten te winnen, is het daar altijd prettig vertoeven. En wat te denken van de ambities van Den Bosch? Het verloop van deze competitie was voor Eiffel vast niet zoals ze het vantevoren hadden bedacht met het aantrekken van de dure Nederlanders Wessels en Van Paassen. Alles zal afhangen van het verloop van het toetje van dit seizoen en eind mei weten we dus een stuk meer.

Met nog twee uitwedstrijden te spelen kunnen we nu wel onomwonden vaststellen dat de reguliere competitie voor ons uitstekend is verlopen. Met een straatlengte voorsprong op alle andere ploegen zijn we de favoriet voor de Play-offs en dat mag ook best wel weer eens genoemd worden. Omgaan met een favorietenrol is een kunst op zich en verhoogt de druk die hoe dan ook tussen de oren zal gaan toenemen. Laten we, wij als supporters maar ook de spelers en een ieder die daar om heen hangt, vooral gaan genieten. Beseffen dat je niet meer dan je uiterste best kan doen en dat alles is gedaan om zo goed mogelijk aan de Play-offs te kunnen gaan beginnen.

Ondertussen is de kaartverkoop voor de komende periode gestart. Een ingewikkeld proces. Nog maar even op studeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten