dinsdag 6 april 2010

060410: Programma voor 100410

Rotterdam thuis.. altijd lastig.

De laatste thuiswedstrijd is al weer 10 dagen geleden en u weet, dat was er één met een vervelend gevolg. We wonnen de wedstrijd van Bergen op Zoom weliswaar maar we verloren in het laatste kwart de man die de laatste weken zo goed op dreef was. Matt moest het veld af met, zo bleek later, een breuk in één van de botjes in zijn voet. Na Jason en Aron was Matt nu dus de derde speler met een blessure en dat is in deze fase van het seizoen heel vervelend te noemen en iets wat we nu absoluut niet kunnen gebruiken. Maar, zo gaat het in het leven, je krijgt niks cadeau en je moet simpelweg omgaan met de feiten en de omstandigheden zoals ze zijn.

De wedstrijd tegen Bergen op Zoom was er wel één met 2 verschillende gezichten. In de eerste helft waren beide ploegen nog bezig om de teleurstelling van het verlies in de halve finale van de beker te verwerken maar in de tweede helft zagen we gelukkig een compleet ander Donar. De beleving was er weer, het schot viel zoals het hoort te vallen en de tegenstander zakte steeds verder weg. Nou gebeurt dat de laatste tijd wel vaker met de ploeg van Erik Braal. In het begin van dit seizoen speelde Bergen op Zoom prima basketbal met de bijbehorende resultaten maar de laatste weken gaat het daar niet echt meer van een leien dakje en verloren ze dus ook de vierde wedstrijd op rij van GasTerra Flames.

Na de verloren halve finale wedstrijd was de winst op Bergen op Zoom toch wel een bijzonder prettige ervaring. Natuurlijk gaf het verlies in Almere een vervelend gevoel maar gelukkig bleef dit niet al te lang hangen en wisten we de lijn in de competitie goed door te zetten. Maar de omstandigheden veranderden sinds die dinsdag wel met ook nog het verlies van onze center. Meer dan een slok op een borrel om het maar even zo te zeggen. Drie vervelende blessures van spelers die normaal gesproken een grote rol in het team spelen. Dan moeten er noodgedwongen creatieve oplossingen worden gezocht en is het maar afwachten of het mentale aspect daarbij ook nog een rol gaat spelen. De wedstrijd in en tegen Amsterdam van afgelopen paasmaandag was dus een belangrijke graadmeter. Amsterdam doet het gewoon goed de laatste tijd en wist twee dagen eerder zelfs in en tegen Leiden met twee punten te winnen. Donar wist op die tweede paasdag wat er van ze werd verwacht en deden wat ze moesten doen: winnen! Robby en Matt Bauscher speelden nagenoeg de hele wedstrijd en namen de ploeg volledig op sleeptouw. Tim en Steve pakten beide een double double en mede door hun twee was het reboundoverwicht enorm (51 tegen 28). Door de omstandigheden werden Otten en Rozendaal meer ingezet dan voorheen en hun inbreng was absoluut een toegevoegde waarde. Ook opvallend was de inbreng van de drie geblesseerde spelers. Vanaf de kant deden ze hun uiterste best om het team op alle mogelijke manieren te helpen en verbaal te ondersteunen. Het had duidelijk effect en zo wonnen we het duel met zes punten verschil, 85 tegen 79. Omgaan met moeilijke momenten, dat was het credo in Amsterdam en die test werd heel positief afgesloten. Een overtuigende teamprestatie waarbij een ieder wist welke rol er moest worden ingevuld. Zonder Jason, Aron en Matt Haryasz kan er dus ook gewonnen worden. Deze opsteker kon de ploeg natuurlijk wel even gebruiken en met die wetenschap kunnen we de komende weken met vertrouwen tegemoet zien. Ondertussen zal het herstel van de drie geblesseerden langzaam maar zeker worden vervolgd. Jason is afgelopen week weer gaan trainen en met Aron gaat het ook de goede kant op.

22 april beginnen voor ons thuis de Play-offs tegen Weert, dat is een ding wat nu al zeker is. Veel verder kunnen we natuurlijk nog niet kijken want het verleden leert dat niet altijd de favoriet een ronde verder komt. Maar, we gaan ervoor en achter de schermen wordt er alles aan gedaan om het team weer zo snel mogelijk compleet te laten zijn. Het worden nog een paar interessante en hele spannende weken.

In de reguliere competitie moeten we nu nog drie wedstrijden spelen met vandaag de laatste thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Rotterdam thuis, altijd lastig. Morgen is zoals u wellicht weet het jaarlijkse Gala in Amsterdam waarbij wij als club goed vertegenwoordigd zijn. Misschien leuk voor een zondags uitje? Veel plezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten