zaterdag 10 april 2010

100410: Rottuuurrrdam

‘Rotterdam durft!’ Staat er op de spelersbus van de ploeg uit 010. Geen speld tussen te krijgen en een waarheid als een koe. Rotterdam speelt dit seizoen met louter Nederlandse spelers en dan kan je het stempel ‘durven’ wel toepassen. Niemand zou vooraf gedacht hebben dat de ploeg de Play-off’s zou kunnen halen en dat is dus ook niet het geval. Op de vraag aan de coach in de persconferentie of het komende seizoen deze trend zal worden doorgezet bleef hij voorzichtig. Hij verwees naar het bestuur en daarmee is wel duidelijk geworden dat men er blijkbaar nog niet helemaal uit is.

Ook vertelde coach Zlatko dat zijn tactiek voor deze wedstrijd was om Blue van afstand te laten schieten. Een gewaagde keuze. Iedereen weet dat Blue een aardig drietje kan schieten dus lijkt het wel een beetje de Goden verzoeken. En zo geschiedde. Tim schoot de sterren uit de hemel in de eerste helft van de wedstrijd en daarmee werd de voorsprong meteen al ruim. Tim doet het de laatste tijd goed. Mede door het verlies van Haryasz moet hij meer arbeid verrichten maar dat is voor een type speler als Blue alleen maar dikke prima. Hij zit lekker in het ritme en zijn schotpercentage gaat gestaag omhoog. In het eerste kwart pakte hij al 17 punten en daarmee eindigde dit kwart al bijna in een dubbel, 33-17.

Ook Ellis verdient vandaag (weer) een eervolle vermelding. Wat zal het zwaar zijn als speler van de tegenstander als je weet dat J.L. je de hele tijd op de huid zit. Hij zit er continue boven op en die druk zakt ook geen seconde weg. Bikkelen en keihard werken en vandaag ook nog even 10 rebounds gepakt. Bostain was in de ogen van Marco de meest opvallende man vandaag. Nauwelijks fouten en zeer overtuigend in al zijn acties. Met 11 assists, 6 steals en 10 rebounds deed hij het statistisch ook prima. Jason Dourisseau liet vandaag zien weer helemaal terug te zijn. Wat een heerlijkheid dat hij zo snel is hersteld en weer mee kan doen. Een belangrijke speler die we eigenlijk niet kunnen missen in de komende weken. Met Aron gaat het trouwens ook goed. Zelf denkt hij in de laatste twee uitwedstrijden weer minuten te kunnen pakken dus ook die blessure lijkt grotendeels weer achter ons te liggen.

Leuk om te zien was dat alle Nederlanders vandaag speelminuten kregen toebedeeld. Zelfs Ruben Nienhuis, de jeugdspeler die tijdelijk de ploeg is komen versterken pakte zijn debuut in het eerste en liet zien dat ook hij aardig kan ballen. Sander de Roos is duidelijk al een stuk verder en liet vandaag zien dat hij steeds meer ervaring opdoet en dat ook goed gebruikt bij zijn spel. En dan Bas. Tja, wat moet je er van zeggen. Tegenvallend. Niet slim in zijn spel en bovendien niet overtuigend. Jammer.

De diverse optredens van de cheerleaders van vandaag waren fijn om naar te kijken. Afwisselend en vol energie. Zo zijn de dode spelmomenten geen seconde vervelend of saai!

Zo, morgen het Gala in 020. Marco was niet heel enthousiast over de invulling van deze zondag en dat is ook wel te begrijpen. We weten wat hier al aan vooraf is gegaan en morgen is het dan eindelijk zover. Op de vraag aan beide coaches wie volgens hen de MVP van de competitie zou moeten worden waren beide heren het unaniem met elkaar eens, de man in het gips, Matt Haryasz. Ik onderstreep dat. Als toch iemand anders deze titel zal gaan krijgen dan is het op z’n minst de moeite waard om er achter te komen wie tot dat besluit gekomen is.
De FEB en de NBB komen wel vaker soms raar uit de hoek dus alles is mogelijk.

Morgen maar weer eens naar de Euroborg. Mocht u daar ook naar toe gaan dan zal u vast nog wel merken dat ik er ben. Hoezo? Kwestie van afwachten.

2 opmerkingen:

  1. Volgend jaar weer Rotterdam? Waarschijnlijk wel zonder sponsor Van Haga als verhalen diverse bronnen kloppen. Deze maand valt de beslissing volgens de informanten, vandaar dat de coach waarschijnlijk ook verwijst naar het bestuur. Waar rook is....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk aan, dank Eric. Dat is dus de reden waarom de coach zo voorzichtig was.

    BeantwoordenVerwijderen