vrijdag 16 april 2010

160410: 't rommelt in Den Bosch

Gisteren dus voor de tweede keer dit seizoen in en tegen Den Bosch gewonnen. Zonder onze center toch een uitstekende prestatie te noemen. Het moet gezegd worden, de tegenstander kampte ook met verschillende blessures maar dat is simpel, all in the game. Aron deed gelukkig ook weer mee dus het is nu nog wachten op het herstelde botje van Haryasz. Steve viel gisteren uit met een enkelblessure maar volgens de berichten op Facebook valt het zoals het nu lijkt mee en zal zijn afwezigheid niet al te lang duren. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd moest hij het veld verlaten, dit overigens ook met een gepast sportief applaus van het publiek in Den Bosch.

Vandaag zijn de diverse reacties op deze wedstrijd te lezen op het internet. Opvallend is vooral het artikel in de krant van het zuiden, het Brabants Dagblad. De nieuw aangestelde coach van Den Bosch, Maarten van Gent, laat er duidelijk geen gras over groeien. ‘Het spel lijkt helemaal nergens naar. Ik mis de emotie bij de spelers. De bal gaat naar Dean, die wandelt naar de helft van de tegenstander. Dan volgt een waardeloos spelletje en zomaar een schot. En af en toe schieten we raak. Met mazzel. Wij spelen risicoloos. Bang om een fout te maken. Dean en Anthony tonen lef. En Djoenie een beetje. Ik zie gewoon niets gebeuren. Af en toe maakt Anthony een actie. De rest is niet om aan te zien. Wessels was vandaag ook niks, tegen Weert (afgelopen zaterdag) ging het nog een beetje. Beasley moet nu écht gaan spelen want anders wordt het niets in de play-offs. Hij probeert het wel, maar het gaat gewoon niet omdat hij niet in conditie is. Ik zit er bovenop. Beasley heeft zelfs een brief van de voorzitter gekregen’. Van Gent had wel complimentjes voor de tegenstander uit Groningen: ‘Zij vormen echt een team, blijven gaan en zijn in conditie’.

De krant maakt verder melding van het feit dat Beasley niet echt goed presteert: “Beasley lijkt er steeds meer verloren bij te lopen. Afwezig, haast ongeïnteresseerd. De Amerikaan pakt nauwelijks een rebound, maakt veel te weinig punten en is zelden bereid een fout te maken door zijn tegenstander ‘plat te walsen’. Zijn gebabbel en gelach tijdens wedstrijden met Amerikanen van de tegenpartij zijn zelfs ronduit stuitend”.

Zooo..geen woord Frans bij. Lekker om dit soort verhalen, als je fan bent van Den Bosch, over jouw club te horen. En dat terwijl het hoogtepunt van dit seizoen zo langzamerhand voor de deur staat. Ook in het DvhN was vandaag een verslag te lezen van de wedstrijd. De nieuwe basketbalverslaggever Arnoud Bodde was blijkbaar ook bij de wedstrijd aanwezig want er werden weer eens cijfertjes uitgedeeld. Ik blijf dat een vreemd fenomeen vinden maar toe maar. Opvallend is de zes voor Steve Ross. 21 punten scoren maar toch maar een zes krijgen? Ik was er helaas niet bij maar zou graag het oordeel horen van iemand die de wedstrijd wel live heeft gezien.

Even een blik op de ranglijst tot nu toe. Donar, 35 gespeeld, 64 punten. Dan komt er een hele poos niks en dan volgen Bergen op Zoom en Den Bosch op een gedeelde tweede plaats met ieder 46 punten. In de voetbalcompetitie waren we nu al met vlag en wimpel uitgeroepen tot landskampioen maar bij basketbal werkt dat helaas toch anders. Deze kwalificering van het aantal punten en de gevolgen daarvan is overigens niet het enige verschil tussen basketbal en voetbal. Vandaag is daar ook een ander artikeltje over te lezen in het Dagblad van vandaag.

Zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie in en tegen Leiden. Daarna beginnen volgende week de Play-offs. Kaarten voor de thuis- en uitwedstrijden zijn nog te bestellen. Neem wel even de tijd om de regels daaromtrent goed te lezen want het gaat allemaal wat anders dan voorheen. Maar goed, zijn we er klaar voor? Ikke wel.

3 opmerkingen:

  1. Hoi HJ,

    Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je wel erg gefocused bent op wat er in Den Bosch gebeurd de afgelopen weken. Toch een beetje bang voor een wederopstanding tijdens de Play Offs met de wedstrijd van 6 febr. in Martiniplaza nog in het achterhoofd? Geloof me of niet, ik ben blij met alle tumult nu. Er moet nl. wat gebeuren. Lijdzaam toezien is wachten op een roemloze aftocht in de 1/2 (of zelfs 1/4 ?) finale. En Van Gent heeft gewoon gelijk. Het is helaas zo. Alleen Oliver en Richardson komen nu boven drijven ... en die zullen er zeker wel staan in de Play Offs. Voeg daar een fitte PvP en een "Akerboom op schot" aan toe, met Steenvoorden om het team te complementeren en je hebt een gevaarlijke outsider ...
    Dikke complimenten aan Donar overigens. Verdiend en stijf bovenaan ... maar het echte werk moet nog beginnen. Helaas voor jullie.
    Oh ja, en wat Steve Ross betreft, die verdiende minimaal een dikke 7 of zelfs een kleine 8 afgelopen donderdag. Ik was erbij. Slimme, sterke baller met goede drietjes op belangrijke momenten in de wedstrijd.

    Zullen we toch maar blijven afspreken voor de finale Gasterra - Eiffel? Lijkt me wel wat. Ik ben er wel klaar voor ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toine,

    Den Bosch wordt door velen toch gezien als de grootste concurrent om de prijzen en bovendien is Den Bosch de club met de hoogste begroting. Dat trekt aandacht, vandaar de lichte focus. De bal kan raar rollen en ik denk dat de komende weken nog leuke verrassingen zullen brengen!

    Dank voor de opmerking over Ross. Dat idee had ik al. En dat voor een DB supporter:-)

    En over de finale..mijn gok is dat jullie dit niet gaan halen. Maar ook ik kan niet in de toekomst kijken. We zullen zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi HJ,
    Een hoge begroting zegt niet alles ... kijk maar eens naar Real Madrid bijvoorbeeld.
    Sinds gisteren zit ook Dean Oliver in de ziekenboeg en die is er in de 1/4 finale zeker niet bij volgens MvG. Flink balen. Dat wordt nog sidderen hier ... TOT IN DE FINALE.

    BeantwoordenVerwijderen